H.S.V. “DE RIETVOORN” – PANNERDEN
Opgericht Mei 1953 – kon. Goedgekeurd 6 Augustus 1955, nr. 98 tel 06-13606202 www.hsvderietvoornpannerden.nl  Secretariaat Hoogeweg 15 Pannerden
secretariaat@hsvderietvoornpannerden.nl

                                             Heel mooie vissteigers aangelegd, jammer het water staat 60 cm onder het niveau.

Pannerden Jeugdvijver voor Pannerdense gemeenschap een begrip, voor jeugd, deelnemers met beperking, voor moeders geeft deze jeugdvijver ontspanning. Een mooi gebaar van de gemeente om twee kunststof vissteigers aan te leggen uitgevoerd door Firma Check Infra.

JARENLANG ONDERHOUD EN WATERVOORZIENING BAART GROTE ZORGEN.

De grootte vraag de watervoorziening en het maaibeleid, dat al velen jaren voor 40 % toelaat. Oorzaak onvoldoende water de maaiboot waterschap is niet voldoende inzetbaar. De vereniging probeert jaarlijks handmatig met haar (snijoord) zeis het gebruik enigszins te optimaliseren. Door geen onderhoud te kunnen uitvoeren oorzaak lage waterstanden lekkage overlaat Rijn & IJssel. Hierdoor word de groei van exotische plantengroei (als cadeau ontvangen van gulle (Aquarium houders) gestimuleerd door sneller oplopen watertemperatuur de groei hiervan een overheersende factor in de vijver, maakt hierdoor het vissen onmogelijk. O.a. waterwaaier ( Cabomba caroliniana, naast nog meer exotische groei. De vraag is of deze zomer door de kinderen nog gevist kan worden nu deze vissteigers zijn  geplaatst. Het lijkt wel dat de vereniging telkens voor het welzijn van de gemeenschap moet bedelen voor vastgelegde voorzieningen dat niet voldoet, dit al ruim 10 jaar. Het is veel en vaak uitgelegd aan de instantie waarin het hapert, maar geen luisterend oor die hier zorg voor moeten dragen. De leefbaarheid, en mogelijke beleving in de ontspanning van het vissen voor onze jeugd naast de visles in samenwerking Sportvisserij Midden Nederland dat al 16 jaar plaats vind met vallen en opstaan gebruik visvijver. Dan spreken we nog niet eens over het gebruik minder invaliden, uiteindelijk moeten ook zij gebruik kunnen maken van deze voorzieningen die destijds met gemeente Rijnwaarden besproken en afgesproken zijn. Tijdens de fusie naar de gemeente Zevenaar zijn ook deze rechten hierin meegenomen wie waar voor verantwoordelijk zijn. Simpele vraag, is er een wil, als die er is bij de uitvoerende partijen, natuurlijk kost dit ook weer geld, had voorkomen kunnen worden indien men een luisterend oor had in het verleden. Dat hebben we in een overleg duidelijk besproken wie waar verantwoording draagt. Ook is door ons medegedeeld om mee te betalen voor een deel, het is tot slot voor onze gemeenschap.

Het bestuur HSV De Rietvoorn.
Maart 2024