Pannerden – 6 juli 2022.

Jeugdvissen spanning in de leeftijdsgroep 10 tot 14 jaar blijven dit jaar weg jammerlijk.
Jelte Joosten 11 jaar verzekerd zich van de titel jeugdkoning van HSV De Rietvoorn Pannerden 2022. Bas Poppe de voorzitter van HSV is deze avond aanwezig voor het uitreiken van de Wisselbekers die verbonden zijn aan titels ( het Koningschap 2022). In de twee wedstrijden die gevist zijn heeft Jelte een marge opgebouwd van 90 stuks vissen. Het soort hij heeft gevangen tot nu toe toch opmerkelijk te benoemen, namelijk in deze jeugdvijver die overigens word overwoekerd door plantengroei. Door hogere watertemperatuur is het mogelijk het langer vasthouden waarbij het paaien door geregeld 20 tot 22 graden van de aanwezige karpers word bevorderd. Hierdoor zijn de laatste jaren nakomelingen waargenomen in de ze jeugdvijver. Jelte Joosten wist tijdens de 2e wedstrijd 9 jonge karpjes ongeveer 12 cm groot te vangen.

Bij de leeftijdsgroep 5 tot 9 jaar hebben we vier deelnemers, ook niet veel.
Hier is de strijd nog geheel open, tijdens de derde wedstrijd op 13 juli zullen we weten of Hugo de Kruijff uit Zevenaar met nu een stand van 63 gevangen vissen zich ook uit mag roepen voor de (Koningstitel 2022 van HSV De Rietvoorn Pannerden).
Wessel Schreven daarentegen moet zich goed weren aanstaande woensdag wil hij Hugo van de 1e plaats verdrijven. Op de 3e plek staat Dirk Gasseling uit Aerdt met 30 stuks, gevolgd door Gerrie Sommers uit Loerbeek met 25 stuks. Woensdag aanstaande verwachten wij meer fanaten, we zullen het zien, aan het einde worden alle deelnemers getrakteerd op een lekkere snak bij het Cafetaria Janssen aan de Schoolstraat waar de prijzen en de titels van de beide koningen bekend worden gemaakt.