Pannerden - Wie kan zich nog herinneren dat 2011 een rampjaar is geweest voor fauna flora.De natuur ging gebukt onder extreme droogte.Veel water in Nederland die afhankelijk zijn omdat  de buitengebieden Fauna en Flora vaak aan hun lot over gelaten word dat heet (natuur) als er geen beheer is dit risico. De belangen wegen niet op tegen de kosten, en verenigingen zijn vaak niet in staat dit te onderhouden, geen gereedschap. Natuurlijk kunnen verenigingen beter de handen ineen slaan om gezamelijk dat te doen dat veel ergenis naast verlies van veel leven in dat deel water te behouden. Samen  sta je immers sterk. Zie een reportage beelden gemaakt in 2011 toen het extreem heet en droog is geweest, ruim 2500 kg witvis zijn in dat jaar gestorven door gebrek aan voldoende diepgang in het water dat er zuurstof behouden wordt. Veel snoek, brasems, voorns, winden, zeelt, karpers, bliek, en ga zo maar door zijn in dat jaar gestorven.

 

2     3 

 Zo lijkt dat er nog genoeg water is, maar de schijn bedriegt ongeveer 30 cm over het geheel, door de extreme hoge temperatuur brand de zuurstof op en de vis kan nergens in dieper gelegen water.

4    5

                   Het beeld is duidelijk, nog wel water maar geen zuurstof.                      Overal als je over de waterspiegel kijkt vinnen van gestorven vissen.

6     7

8    10

11    12

13    14

15    16  

17    19

20    21

23    24