Links het zandgat dat in de toekomst zeker vier keer groter wordt, dit water dat nu door dit werk vrij komt zijn de visrechten gegund aan de plaatselijke  visvereniging HSV De Rietvoorn Pannerden.
Het zandgat dat u op deze 1e foto ziet heeft de karper commissie reeds  al 5 jaar  kapers gepoot. Er zijn door de karper commissie rond de 250 stuks, en via de forellenvijver 100 stuks. Dat geeft een bestand van 350 stuks. Dit water is mooi en diep, echter zullen we door gaan met het poten van karpers. Overige vissen zitten er veel in vooral in de tijd dat kuit geschoten wordt is het vaak een adembenemende aanblik dat er zoveel vis in dat water leeft. De witvisser spreekt je kunt er geen brasems vangen, de karpervissers verteld vaak alweer een heel grote platte nachts tijdens het karpenvissen, en zeelt (lauw) word ook vaak gevangen.  Roofvis zit hier ook zeker in gezien de filmopname van hobby duiker Jos van zijl, deze staan allemaal op onze site. Het water leent zich in de toekomst ook heel mooi voor het vliegvissen, immers hier heb je ruimte voor nodig, en die is er.

Dat word allemaal water, links zie de schoorsteenpijpen van Wienerberger West, en aan de horizon de Rijn.
Beste mensen voor de toekomst wordt het echt spannend, maar! let op houd u zich aan de plaatselijke gestelde regels anders lopen we het risico dat de doelstelling gebruik van gebied wel eens word verboden, een gewaarschuwd mens weet immers beter. Het bestuur.