Pannerden – HSV De Rietvoorn Pannerden.

Hengelsportverenigingen zijn begaan met de Kwetsbare mens.

Bovenste foto pontveer op achtergrond, v.l.n.r. Johnny Hoven, Giovanie, Willem Jan Reporter.

v.l.n.r. Giovanni, midden Johnny Hoven zorgbegeleider, Cameraman Deltafilm.[/caption]

De aanleiding 2020 met de vraag van de Hengelsportfederatie Midden Gelderland aan HSV De Rietvoorn Pannerden. Waar ging het om! ’t woord is simpel ’n Vismaatje, wel in de zin vismaatje zijn voor zwakbegaafd en vooral ’n maatje als ondersteuning, naast begeleiding.
Dat is nog al wat, om hier aan te voldoen. Na een proefsessie, zoals wij dit benoemen leerde we dat dit onderdeel in de samenleving een blokkade opwerpt. Begeleidend ondersteunen ja, te  bezien uit de zwaarte van de handicap. Onze expertise voldeed op dat moment aan de norm. Het begeleiden, vanuit ’n woongroep geplaatste bewoner is de start 2020.
Twee jaar later werd de doelgroep anders.
Doelgroep:
De beperking speelt voor een bepaalde groep parten, een Zorgbegeleider is vaak direct in deze groep een pre. De psychologie erachter is om de cliënt te stimuleren zegt Johnny Hoven beroepskracht. De draagkracht en behoefte van de cliënt is bepalend. Deze mensen zijn gratis lid bij HSV De Rietvoorn, wil men landelijk vissen is natuurlijk vispas verplicht. Ook de HSV De Breuly Zevenaar ondersteund het Project. Ondersteuning van Sportakkoord Zevenaar naast de Sportvisserij Nederland heeft Vis TV een opname gemaakt op 9 juni onder begeleiding van zorgbegeleider Johnny Hoven samen met zijn cliënt Giovanni dit alles aan het Pannerdens Kanaal. Op 10 juli 2022 word om 09.30 uur op RTL 7  door Vis Tv de opname uitgezonden .

Het bestuur HSV De Rietvoorn.