Vismigratie onderzoek

Beste leden  en geachte lezers.

Samen met Wageningen Marine Research en het Vlaams Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek doet ATKB onderzoek naar het trekgedrag van elft (Alosa alosa). Dit voorjaar hebben we 16 elften bij Stellendam voorzien van een akoestische zender. We verwachten dat de elften via de Waal naar Duitsland en Zwitserland trekken. Om de elften te kunnen volgen, hebben we een aantal weken geleden akoestische ontvangers geplaatst op de rivierbodem bij een aantal kribben in de Waal en het Pannerdens kanaal. De verzwaring van de ontvangers is met een kabel vastgemaakt aan de baak van de kribben.

Ik ben mij ervan bewust dat op onze onderzoek locaties ook sportvissers komen. Om materiaalverlies van ons en sportvissers te voorkomen, heb ik ter plaatse informatiekaartjes over het onderzoek vastgemaakt aan de baak van de kribben (zie bijlage). Zo is duidelijk waar de kabels liggen. Gezien de onderzoek locatie verwacht ik dat er leden van uw hengelsportvereniging zullen gaan vissen. Daarom benader ik u met deze e-mail.

Wellicht kunt u uw leden informeren over ons onderzoek. Als u wilt kan ik u uitgebreider informeren over ons onderzoek en de techniek die we toepassen. U kunt mij bellen of e-mailen. Daarnaast sta ik open voor het geven van een presentatie aan het bestuur en/of de leden van uw vereniging.

Ik zie uw reactie graag tegemoet.

Met vriendelijke groet,
Het bestuur HSV De Rietvoorn Pannerden.

 Rob Kroes Senior specialistisch adviseur