Derk Gasseling trots op zijn konings schap.

Pannerden – onder het mom ontspanning voor jeugd organiseerden wij als Hengelsportvereniging H.S.V. Rietvoorn Pannerden op 29 juni/6 juli/13 juli Jeugdwedstrijden. Wij als organisator wachten in spanning af hoe verloopt de inschrijving, wordt dit onderdeel beleeft. Inschrijving gratis Jeugdvergunning via Sportvisserij Nederland tot 14 jaar. Vijftien kinderen melden zich aan!, en twee via jeugd vispas. De beleving dat is te verdelen in drie vakjes, jeugd, ouders of begeleiders ondersteunend, de organisatie zelf hoopvol op deelname.  Ja dit geeft hoop aan een leuke competitie in de vorm van drie wedstrijden en te bedenken  het winnen van het koningschap voor een jaar, in de leeftijd van 5 tot 9 jaar en van 10 tot 14 jaar. 29 juni is het zover, tot verbazing 4 deelnemers melden zich, hopende de tweede op 6 juli het deelnemers schap mogelijk groeit, ja ook nu een wat verslagen gevoel nu waren het er 5, dan de laatste van 13 juli voor de start onmiddellijk een tegenvaller voor Jelte Joosten wel onbedreigd aan de leiding. Jelte moest zich afmelden reden Corona verschijnselen. Ondanks dit probleem won Jelte Joosten in de leeftijdsgroep tot 14 jaar de begeerde titel Jeugdkoning  met 90 gevangen vissen in twee wedstrijden.
In de leeftijd 5 tot 9 jaar was hier wel strijd tussen Hugo de Kruijff Zevenaar en Derk Gasseling Aerdt en Wessel Schreven Pannerden. Met nog een half uur te gaan wist Derk Gasseling in de eindsprint toch nog vijftien visjes meer te vangen, en won hiermee de 1e prijs het Koningschap in deze klasse 5 tot 9 jaar.
Wessel en Hugo moesten dobbelen wie nu op de tweede plaats kwam, beiden hadden 73 vissen gevangen. Cleann Sommers uit Loerbeek behaalde in zijn leeftijdsklassen 28 visjes. In totaal werden door 5 deelnemers 300 visjes gevangen. Na afloop werd onder genot van een versnapering voor de kinderen de prijzen uitgereikt door

Voorzitter Bas Poppe.

                                Ook Jelte Joosten mag trots zijn met zijn overwinning in zijn klassement 10 14 jaar, Koning 2022