Pannerden – 1997 startte bij Hengelsportvereniging de Rietvoorn Pannerden wedstrijdvissen voor dames. Dit jaar als we startten viert dit damesteam haar lustrum samen 25 jaar wedstrijdvissen onderling. Is daar dan wat vreemd aan, nee hoor alleen zij moeten zichzelf staande houden. Als eerste opmerking zijn er 26 jaar aan vooraf gegaan voordat deze mijlpaal historisch mag worden beschreven even leek het dat het door de Covid wel eens afgelopen kon zijn. Maar juist de drang en geestdrift glunderen hun gezichten zodra zij weer de waterkant van het betreffende water het  “ouwe lullengat getiteld” zich daar begeven. Op 3 september heeft dit hechte team gelijk een tegenvaller te incasseren namelijk door omstandigheden moeten voorlopig twee leden afhaken. Natuurlijk jammer voor de rest maar schrik niet dames  indien u interesse heeft zich te melden via het mailadres inschrijfgeld 3,00 €  contributie jaarlijks 5,00 € per jaar.   secretaris@hsvderietvoornpannerden.nl

 

Maar nu 2023 op 3 september is het weer zover. We startten met 8 personen de wedstrijden. Twee wedstrijden tellen voor de eindklassering, de slechtste wedstrijd vervalt. Maar twee gevist tellen die twee natuurlijk. De prijzen bestaan uit geldprijzen, een ieder krijgt een prijs. Het zijn allemaal geldprijzen zodat iedereen het zelf kan besteden zoals zij dat willen. Start 14.00 uur Lobberden, inschrijven 13.30 uur einde wedstrijd 17.00 uur. Bij karper vangst of snoek ondersteuning mogelijk. Bij extreem warm weer word vaker gemeten.

 

Tijdens de wedstrijd van de dames in 2020 werden de dames opgeschrikt door de vangst van Annie Lijkendijk. Natuurlijk zijn er momenten dat de visser wordt verrast, door het vangen van een kreeft, of door beet van een karper dat je heel vlug moet zijn anders ben je de hengel kwijt. Dit keer trok het gespartel van een forse maar voor de dames een grote paling van 98 cm de aandacht. met veel moeite werd ook hiervan een shot gemaakt.

HISTORIE:

Dat is zeker bij de Rietvoorn Pannerden .
We gaan in dit stukje tekst iets verder terug met damesvissen  vanaf 1979/1980 bij de Rietvoorn, bron de Gelderlander in hun artikeltje in de Kop – Zóógroot  was de snoek ! Misschien kunt u zich dit nog herinneren  van Mevrouw Kuster Lentjes 1979 een snoek gevangen heeft van 1 meter en 5 cm. Het viswater “De Mulderswei” Zie foto. het bestuur.