Leerlingen groep zeven/acht tijdens de Visles 2016 juffrouw Marleen Wezendonk.   
Pannerden 13 september, niets aparts gewoon 13 september, zeker weten. Of toch! Visles met een hoofdletter, is hier iets bijzonders mee? Ja als je het mij vraagt, terugkijkend in de lengte van 15 jaar Visles in samenwerking Sportvisserij Nederland, Federatie Midden Nederland en Hengelsport Vereniging De Rietvoorn Pannerden Basisschool t “Scathe” startte 2007 om de leerlingen van groep 7 laten deelnemen aan de Visles Vissenschool Zoetwatervissen. Hieruit hebben we geleerd dat de kinderen dit als geweldig beschouwen, en de docenten zien dit als leerzame ontwikkeling.
                                     OOG VOOR DE NATUUR.
Vrijwel alle kinderen raken tijdens een visles in de ban van de onderwater- wereld en het vissen. Vaak vissen kinderen in de weken na een Visles volop bij school. Dit gebeurt op een verantwoorde manier, omdat we tijdens de Vislessen veel aandacht besteden aan het welzijn van de vis, respect voor natuur en het schoon achterlaten van de waterkant. Zo krijgen zij meer oog voor de natuur in hun eigen woonomgeving en ervaren ze hoe leuk en rustgevend het vissen zijn kan.

 

Op 13 september zijn we inmiddels zestien jaar verder.
Daar hebben dan 414 leerlingen van groep 7 en ook in het begin groep 8 van de Basisschool ’t “Scathe” Pannerden aan deel hebben genomen. De visles is juist belangrijk voor de ontwikkeling van het kind waarbij het begrip onderwaterwereld de grondbeginselen kunnen vertalen. Ook leren ze om respectvol met vissen om te gaan. Elke vis wordt met natte handen vastgehouden, voorzichtig onthaken en laag bij het water terug zetten. Voordat de kinderen terug naar huis gaan word de waterkant met behulp van Vang5 materialen schoongemaakt .

 

WAAROM VISLES:
Niet zo gek natuurlijk, want het is voor de leerlingen erg leuk en leerzaam om over de onderwaterwereld te leren en vervolgens een paar uurtjes zelf vissen en een water dicht bij de school. zodra een leerling een visje vangt dan wil ook iedereen het zien en zelfs mee op de foto. Na wat gegiechel en spontane kreten beland het diertje weer snel in zijn vertrouwde leefomgeving, in de jeugdvijver. De les start om 08.30 uur onder leiding docenten Anouk Smit, Robert Lami, ’t “Scathe” Ans van Heumen Sportvisserij Midden Nederland, Johnny van den Hoven, Annie Lijkendijk, Ria Wezendonk Vrijwilligers, Roel Abbink en Frans Willemsen bestuur.